NK Pitchen 2016

Acht op de tien ondernemers heeft moeite met pitchen. Een goede pitch is de eerste kans om klanten en potentiële financiers aan je te binden. Op 31 maart 2016 j.l. vond de primeur van het NK Pitchen voor Ondernemers plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Zes topondernemers gingen met elkaar de strijd aan om de titel ‘Beste pitch van Nederland’.
NK Pitchen 2016

NK Pitchen 2016

De organisatie van het unieke evenement ligt in handen van Nathalie Mangelaars, eigenaresse van Pitch Queen. Mangelaars begeleidt ondernemers bij het maken van een ijzersterke pitch. “Door goed na te denken over je pitch, heb je vanaf het eerste moment de volledige aandacht van jouw prospect. Hierdoor krijg je de kans om jouw onderscheidend vermogen te laten zien.  In de praktijk vinden veel ondernemers dit lastig. Daarom leg ik het publiek tijdens het NK Pitchen uit hoe je door het volgen van vijf simpele stappen komt tot de perfecte pitch. Uiteraard zijn onze zes finalisten ook een bron van inspiratie.”

Tipje van de sluier
De zes finalisten van het kampioenschap beheersen het pitchen tot in de puntjes. Zo laat één van de finalisten zien hoe je een bedrijf dat washandjes produceert op een inspirerende manier pitcht. Een andere ondernemer blinkt uit in het pitchen van een beauty product zonder dat het een ‘tell sell reclame’ wordt. De deskundige jury, bestaande uit Dimitri Wams (directeur Regional Sales PostNL), Frank Appeldoorn (principal Volta Ventures), Sonja Feenstra-Bruins (directeur Woman Invest), Remy Ludo Gieling (hoofdredacteur Sprout) en Pim van de Velde (directeur Kapitaal op Maat) bepaalt wie er uiteindelijk met de titel en de hoofdprijs van € 10.000,- aan diensten vandoor gaat.

NIEUW: Pitchen voor financiering
Het thema van het NK Pitchen is dit jaar ‘Pitchen voor Financiering’. Mangelaars vervolgt: “Iedere ondernemer heeft wel eens gepitcht tijdens een netwerkborrel of een verkoopgesprek. Voor veel ondernemers is het ‘nieuw’ om te pitchen voor crowdfunding of informele investeerders. Verschillende vooraanstaande sprekers, zoals Hans Biesheuvel en crowdfunding expert Simon Douw, geven tijdens het NK Pitchen tips voor het ophalen van groeigeld via deze vormen van financiering.” Bezoekers krijgen zelf ook de mogelijkheid om te pitchen voor investeerders in de ‘Pitch Planet’.

Over de organisatie
Pitch Queen (www.pitchqueen.nl) geeft pitch workshops aan verschillende doelgroepen. In 2015 trainde het bedrijf  452 mensen uit 53 verschillende bedrijven.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de pers, niet voor publicatie: Meer informatie over het NK Pitchen? (www.nkpitchen.nl) Neem dan contact op met Nathalie Mangelaars via nathalie@pitchqueen.nl of 06-16457728.

Our products